Voor én door meeting professionals

We zijn bijna 30 jaar actief in de congres- en eventbranche. Zowel als organisator, accommodatieverschaffer en in diverse strategische- en toeleverende rollen  hebben we veel events ervaren. Meestal mooie, op het oog geslaagde events. Maar lang niet altijd met een duidelijk doel. En daarmee dus ook met beperkte waarde en impact. 

Effectieve en impactvolle events zijn meer dan een perfecte uitvoering van losse onderdelen. Het gaat om een integrale aanpak waarin alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten qua samenhang, doel en uitvoering. Dat helpen wij graag realiseren! 

Hoe wij van betekenis willen zijn

Wij willen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, organisaties en de (event)wereld. Events zijn een super krachtig middel om deze ontwikkeling in gang te zetten.

Wij helpen om events met optimale waarde en impact te creëren.

Hoe we werken

Wij zijn Samenbrengers! Door kennis, kunde, ervaring, inzichten en creativiteit van ons en ons netwerk samen te brengen met die van jou én jouw event, creëren we een ongekende kracht, waarmee we in korte tijd de waarde en impact van jouw events helpen vergroten én aantonen.  

Wat we doen

In onze optiek zijn er drie elementen nodig voor een geslaagd congres of event. Onze bijdrage zit op de eerste twee, het organiseren zelf laten we graag over aan professionals als jij .

Z

Doelen bepalen & sturing geven aan het design

Z

Resultaten inzichtelijk & bruikbaar maken

Z

Alles ertussenin perfect organiseren

Over Nico Meyer

Congressen en Meetings zijn er genoeg, maar zijn we ons altijd bewust van de toegevoegde waarde die ze opleveren? Er wordt tenslotte veel in geïnvesteerd, dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je wil weten wat die investering oplevert, voor alle betrokken stakeholders.

Nico Meyer is Managing Partner van Qmatters, waar de labels MeetingMatters en MeetingMonitor toe behoren. Vanuit bijna 30 ervaring in de hospitality en congresbranche ontwikkelde een passie voor alles wat met congressen te maken heeft.
Hij was onder andere directeur van een grote congresaccommodatie, verzorgde de Holland Congresmarketing bij het Nederlands CongresBureau (opgegaan in NBTC) en was initiatiefnemer van Congreswereld.nl, de online vakinformatiebron voor en door meeting professionals, waar hij tot eind 2013 ook hoofdredacteur was.

Zijn missie: Betere congressen en events mét toegevoegde waarde!

Vanuit deze drijfveer zet Nico zijn kennis en ervaring in via MeetingMonitor (evaluaties en effectmeting voor congressen) en MeetingMatters (event strategie en -impact) om de effectiviteit en toegevoegde waarde van bijeenkomsten, en daarmee de reputatie van organisaties, te vergroten.

Nico Meyer, CMM CED

Nico Meyer, CMM CED

“Als onafhankelijk sparringpartner met bijna 30 jaar event-ervaring help ik je graag om maximale impact met jouw congressen en events te realiseren. Door een strategische aanpak, samen doelstellingen helder te maken, deze door te vertalen naar het ontwerp van je event én de effecten te meten, zodat je de waarde/impact aan kan tonen. ”

MeetingMatters by Qmatters

MeetingMatters is onderdeel van Qmatters, een eigentijdse en onafhankelijke organisatie, gespecialiseerd in het duurzaam ontwikkelen van mensen en organisaties. Via een onderscheidende aanpak in onderzoek, training, coaching en advies levert Qmatters een bijdrage aan het vergroten van persoonlijk-, team-, klant- én organisatiegeluk(t).

MeetingMatters richt zich specifiek op de ondersteuning van organisaties in de meeting industrie om bijeenkomsten met meer waarde en impact te realiseren.

Waar kom je ons tegen?

De mensen van MeetingMonitor by Qmatters zijn actief lid van branche- en vakorganisaties als CLC-VECTA en Meeting Professionals International (MPI). We zijn vaak te vinden op de bijeenkomsten van deze verenigingen en op andere vakevenementen. Spreek ons tijdens deze bijeenkomsten gerust even aan, want we helpen je graag op weg met de vragen die jij hebt over impactvolle events.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd contacten voor een afspraak. Wij komen graag bij je langs om met je te sparren over de toegevoegde waarde van jouw congressen en events. En hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen!