Event Toegevoegde Waarde

De meest duurzame beslissing die je voor je event kan nemen, is zorgen dat het écht waarde toevoegt!

Congressen en Meetings zijn er genoeg, maar zijn we ons altijd bewust van de toegevoegde waarde die ze opleveren? Er wordt tenslotte veel in geïnvesteerd, dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je wil weten wat die investering oplevert, voor alle betrokken stakeholders. Wij noemen dat ETW (Event Toegevoegde Waarde).

Of je nu organisator, accommodatie of toeleverancier bent, jij wilt dat jouw bijdrage er toe doet. Tevreden deelnemers en sponsoren, die jouw event ‘rijker’ verlaten dan ze gekomen zijn. Ongeacht of dat een fysieke of online deelname was.

Voor én door meeting professionals 

We zijn bijna 30 jaar actief in de congres- en eventbranche. Zowel als organisator, accommodatieverschaffer en in diverse strategische- en toeleverende rollen hebben we veel events ervaren. Meestal mooie, op het oog geslaagde events. Maar lang niet altijd met een duidelijk doel. En daarmee dus ook met beperkte waarde en impact.

We hebben bij al die events veel inzichten en kennis opgedaan en onze rugzak gevuld met praktische tools. We zetten onze expertise graag voor jou en je team in om je events nog waardevoller te maken.

We hanteren daarbij een paar uitgangspunten:  

  • Begrijpen waarom je doet wat je doet 
  • Altijd waarde toevoegen 
  • Doen wat nodig is 
  • Elke dag een stapje beter 

Effectieve en impactvolle events zijn meer dan een perfecte uitvoering van losse onderdelen. Het gaat om een integrale aanpak waarin alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten qua samenhang, doel en uitvoering. Dat helpen wij graag realiseren!

Over Nico Meyer

“Ik ben echte samenbrenger, die warm loopt voor situaties waar creativiteit, kennis en talent samen kan komen om tot verrassende inzichten en oplossingen te komen.”

Ik wil graag van betekenis zijn door bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Het creëren van toegevoegde waarde door het samenbrengen van mensen, ideeën en oplossingen is voor mij de essentie. Live ontmoetingen zijn een super krachtig middel om deze ontwikkeling in gang te zetten.

Als onafhankelijk facilitator en sparringpartner help ik je graag om maximale impact met jouw events te realiseren.

In geloof in het faciliteren van het resultaat, niet het proces op zich. Het event of de sessie zelf is niets anders dan het middel om dat resultaat te bereiken. Dat resultaat bereiken we door een strategische aanpak, waarin we samen doelstellingen helder maken, om van daaruit een event of sessie te ontwikkelen die waarde creëert.

Ik maak hierbij o.a. gebruik van LEGO® SERIOUS PLAY®, de Philips ROI Methodology en het #EventCanvas.
De LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek vind ik een mooie methode om mee te werken, want zeg nou zelf: “Hoe mooi is het dat iets waar je als kind urenlang geboeid mee speelde, ook ‘grown-ups’ zo goed kan helpen met strategische-, event- en teamvraagstukken?”
Ook andere meer visueel ingestelde methodieken helpen in mijn optiek om makkelijker tot draagvlak en resultaat te komen. En dat werkt zowel in fysieke als online sessies.

Ervaring
Vanuit bijna 30 jaar ervaring in de hospitality en congresbranche heb ik een passie ontwikkeld voor alles wat met live contact te maken heeft.
Door aan alle kanten van het event-spectrum actief geweest te zijn (organiseren, faciliteren en accommoderen) heb ik geleerd met een 360-graden blik naar elke situatie te kijken.

Ik heb diverse operationele en commerciële rollen gehad bij hotels en locaties, mocht Nederland op de kaart zetten als congresdestinatie bij het Nederlands Congres Bureau (opgegaan in NBTC) en hielp congressen succesvol ondersteunen als algemeen directeur van een grote nationale congresaccommodatie. Als initiatiefnemer en hoofdredacteur van online vakinformatiebron Congreswereld.nl kon ik meeting professionals ondersteunen met nieuws, inspiratie en kennis.

Sinds 2007 help ik organisaties via MeetingMatters (event strategie en -impact) om de effectiviteit en toegevoegde waarde van hun bijeenkomsten te vergroten. En als betrokken facilitator draag ik bij om mensen en teams tot de beste versie van zichzelf te laten komen.

Mijn missie: Betere congressen en events mét toegevoegde waarde!

Vanuit deze drijfveer zet ik mijn kennis en ervaring in via MeetingMonitor (evaluaties en effectmeting voor congressen) en MeetingMatters (event strategie en -impact) om de effectiviteit en toegevoegde waarde van jouw bijeenkomsten, en daarmee de reputatie van jouw organisatie, te vergroten. En uiteraard laat ik weinig kansen onbenut om het belang van effectieve events uit te dragen. Oa. door gastcolleges, presentaties, trainingen en geschreven content. 

Nico Meyer is Managing Partner van Qmatters, waar de labels MeetingMatters en MeetingMonitor toe behoren. 

Nico Meyer, CMM CED

Nico Meyer, CMM CED

“Als onafhankelijk sparringpartner help ik je graag om maximale impact met jouw congressen en events te realiseren”

Vertrekken vanuit een strategische aanpak, samen doelstellingen helder maken, deze doorvertalen naar het ontwerp van je event én de effecten meten, zodat je de waarde/impact aan kan tonen. 

Actief betrokken 

We zijn actief lid van branche- en vakorganisaties als CLC-VECTA en Meeting Professionals International (MPI). We zijn vaak te vinden op de bijeenkomsten van deze verenigingen en op andere vakevenementen. Spreek ons tijdens deze bijeenkomsten gerust even aan, want we helpen je graag op weg met de vragen die jij hebt over impactvolle events.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd contacten voor een afspraak. Wij komen graag bij je langs om met je te sparren over de toegevoegde waarde van jouw congressen en events. En hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen!